Back to Top

ERVARINGEN VAN EIGENAREN

Oud Duitse Herder Diza


Diza, mijn Oud Duitse Herder, had haar staart op twee plaatsen gebroken, zo bleek uit de foto’s. Er is toen net boven de laatste breuk een stuk van haar staart geamputeerd. De breuk erboven zou vanzelf genezen.


Diza bleef echter niet van de wond af. Daarom ook maar boven de tweede breuk geamputeerd. Ook hier bleef ze niet van af. Likte, trok de hechtingen er uit en beet zelfs een stuk van haar staart af. Kortom dit was een heus probleem waar ik 1,5 jaar mee bezig ben geweest. Alles gedaan, steeds stevig verband erom. Wond genezen, verband eraf en daarna zat ze er weer aan. Dwangmatig gedrag, dat niet stopte.


Na veel geploeter heb ik Sylvia van Kwiek Dier benaderd en haar om hulp gevraagd. In het begin vond ik het maar vreemd dat alleen een paar seconden ruiken aan de middelen, zijn werk zou kunnen doen. Maar het werkte. Ik kreeg iets voor haar gedrag en voor de wond. Resultaat: ze bleef van haar staart af en de wond genas ook mooi. Achteraf gezien was een tweede operatie niet nodig geweest als ik eerder met de middelen zou zijn begonnen.


Diza, behandeld door Sylvia ten Klooster Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk, homeopathie voor dieren Achterhoek

Dit alles heeft zich ongeveer 2 jaar geleden afgespeeld. Inmiddels is Diza 12 jaar en krijgt ze af en toe een middeltje om haar wat meer energie te geven en ook dat werkt. Het is nog steeds een vitale hond. Althans voor haar leeftijd.


Sylvia luistert goed naar je verhaal, stelt adequate vragen en komt tot een verstandige benadering van het probleem.


~Eigenaresse Irma

Ruwhaar dwergteckel Tess


Dankzij Sylvia loopt Tess, onze dwergteckel, weer !


Tess, behandeld door Sylvia ten Klooster, Kwiek DIER / veterinaire homeopathie Winterswijk, homeopathie voor dieren Achterhoek

25  April 2014 zakte Tess, 4 jaar jong, door haar pootje. Naar weekenddienst. Zondags de 26e april verlamd vanaf haar voorpootjes.


Zondagavond: spoed operatie in Dordrecht.


Daarna 6 weken absolute benchrust. Vreselijk voor Tess. Besloten om haar bij een volgende hernia niet te laten opereren vanwege deze vreselijke 6 weken benchrust.


Mei 2016 weer een hernia bij Tess, weer verlamd vanaf haar voorpootjes en totaal incontinent.


Sylvia gebeld en die sprak de wijze woorden: “laten we kijken wat homeopathie voor Tess kan betekenen“. Gedaan !


Tess is nu 8 jaar en loopt nog steeds 😍. Grazie Mille, Sylvia !


~Eigenaresse Marlies

NRPS merrie Didi


Rust!


In juni heb ik mijn paard Didi, verhuisd. Ik zag hier zo ontzettend tegen op, want omdat ik was verhuisd moest ik mijn paard ook mee sleuren naar een andere plek en ze is al zo stress gevoelig.


Didi is een merrie met een sterk karakter, nieuwsgierig, eerlijk, maar helaas ook erg gespannen. Dit was vooral te zien aan haar gespannen blik en haar magere lichaam dat maar niet mooi vol wilde worden ondanks het vele voeren.


Na het verhuizen, vroeg Sylvia aan mij of ze mocht kijken of ze meer rust zou kunnen brengen, door haar te behandelen met homeopathie. Binnen een maand zag ik echt mijn paard veranderen, ze was weer erg knuffelig, maar vooral de hele uitstraling van mijn paard was veranderd. Wauw! Wat een rust in haar ogen en vooral haar lichaam mooi vol en gezond gespierd, haar magere gespannen uiterlijk weg!


Het karakter van Didi kan niet veranderd worden, dat wil ik ook helemaal niet. Het belangrijkste: ze zit nu echt super in haar vel!


~Eigenaresse Daniëlle


Didi vóór de behandeling:

Didi voor de behandeling door praktijk Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk, Achterhoek

Didi ná de behandeling:

Didi na behandeling door Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk Achterhoek

Kooikerhond Joey


Joey onze Kooikerhond is op 6jarige leeftijd bij ons in het gezin gekomen. Hij is opgegroeid en opgevoed door mijn ouders, maar door omstandigheden mochten wij hem overnemen. Op dat moment was hij nog een volledige reu. Vanwege ons zoontje van toentertijd 3 jaar oud hebben wij besloten hem direct te laten castreren, omdat hij een bepaalde dominantie liet zien.


Hij was een neurotisch en zeer zenuwachtig hondje die geen rust kon vinden in huis. Hij was enorm waaks, maar ook een echte held op sokken. Hij wilde zich niet laten aaien en al helemaal niet door vreemden. Uitlaten kon niet los, maar alleen aan de riem. Ook met andere honden had hij niet de juiste omgang en wist niet goed hoe hij ermee om moest gaan. Hij keek dan vaak naar ons met een blik in zijn ogen van help, wat moet ik nou. Voor mijn gevoel is het in de opvoeding fout gegaan en is er niet de juiste cursus mee gevolgd om Joey beter te laten ontwikkelen. Hem kammen of een teek weghalen liet hij ook niet toe.


Wij waren in het begin uiteraard ook realistisch dat als hij niet positief kon veranderen, de plek in ons gezin voor hem lastig zou worden.


Gelukkig gaf Sylvia aan dat zij ons kon helpen en zijn we begonnen om eerst de angsten van hem weg te nemen en hem rust te kunnen geven. Het geven van de middelen is in het begin wat raar. In de weken daaropvolgend zagen wij een positieve verandering bij hem ontstaan. Hij liet zich steeds meer aaien door vreemde mensen. Nog niet altijd van harte, maar dat hij het toe staat waren wij al blij mee. Hij kon ineens overdag slapen in zijn mand, zonder dat hij heen en weer liep.


Joey had ook meerdere vetbulten op zijn lichaam, mogelijk van stress. Dit vind ik de meest bijzondere verandering: hij kreeg een middel daarvoor en nog geen paar weken later zijn de vetbulten óf verdwenen óf open sprongen.


Hij werd kort daarop ineens heel erg ziek en Sylvia heeft direct een speciaal spoedmiddel gemaakt. Deze werd ook direct bij ons afgegeven. Ze gaf aan dat hij met 1 dag al aan de betere hand moest zijn en anders moesten we alsnog naar de dierenarts. Hij knapte op die dag en wij zijn niet naar een dierenarts geweest. Zijn herstel verliep goed.

Hij gaat tegenwoordig naar een trimsalon en kammen is geen issue meer. Een teek weghalen is niet zijn favoriete onderdeel in zijn leven, maar ik mag er wel bij komen en er hoeft geen verdoving of houdgreep meer aan te pas te komen.


Wij hebben geen andere therapie of heropvoedcursus met hem gevolgd. Wat ons betreft is het een combinatie van relaxed omgaan met dieren en hen de ruimte en tijd geven en daarbij de ondersteunende hulp van homeopathie.


Joey, behandeld door praktijk Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk, homeopathie voor dieren AchterhoekWat wij ontzettend fijn vonden is dat Sylvia direct voor je klaar staat en met je meedenkt. Ze vraagt goed door en heeft een bepaalde kijk op dieren die de meeste mensen niet hebben.


Joey zal altijd nog bijleren, maar wij zijn super blij met Sylvia en haar hulp aan Joey. Daardoor heeft zij hem echt een kans gegeven in ons gezin, maar ook in zijn leven. Het gehele traject dat wij hebben gevolgd bij Sylvia heeft ongeveer een jaar geduurd, maar daardoor hebben we een compleet andere hond gekregen.


~Eigenaresse Ellen

Hongaarse Vizsla Vince


Tijdens een wandeling met mijn hond Vince (Hongaarse Vizsla), liep hij een blessure op. Hij was blij om iemand te zien en kwispelde enorm met zijn staart. De hond van diegene was ook heel blij en sprong vol enthousiasme op zijn rug. Het deed hem gelijk zeer hoorde ik. Hij is de rest van de weg met een gebogen staart meegelopen. Hij gebruikte hem niet meer. Hij kon ook niet meer zitten. Na enig speurwerk was ik er snel achter wat het moest zijn. Het bleek een kneuzing te zijn, genaamd een koud water staart. Erg pijnlijk voor de hond.


Ik heb Sylvia gebeld omdat ik wist dat zij een opleiding, homeopathie voor dieren, gevolgd had. Ik ben enthousiast over homeopathie voor mensen, dus waarom niet geprobeerd bij dieren. Nog dezelfde dag kreeg ik twee flesjes met een middel met daarbij een duidelijke uitleg wat te doen. Hij moest twee keer per dag goed ruiken aan het flesje van beide middelen. Na een week hebben we weer contact gehad over de vorderingen. Die waren na een aantal dagen al zichtbaar. Hij ging zijn staart weer voorzichtig bewegen. Na een week nog een aantal dagen 1 keer per dag laten ruiken en toen was Vince in staat, zijn staart weer enthousiast te bewegen. Zo fijn! Vince, behandeld door Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk, homeopathie voor dieren Achterhoek


Ik heb deze manier van behandelen als zeer prettig ervaren. Snelle service, kundig advies en zeer betrokken. Voor Vince was het ook een prettige manier van behandelen. Het goed ruiken leverde geen problemen op. Ik ben super enthousiast en kan deze manier van behandelen  zeker aanbevelen!!


Ik ga binnenkort ook starten met een aantal middelen, zodat Vince minder last heeft van nervositeit als er eind van het jaar weer vuurwerk afgestoken wordt. In november start ik ermee. Ik laat jullie zeker weten hoe het bevallen is. Heb er alle vertrouwen in dat het hem gaat helpen.


~Eigenaresse Mirjam

KWPN ruin Lucky


Mijn voormalige paard Lucky is op 5 jarige leeftijd bij mij gekomen. In de maand daarna heeft hij vanuit stilstand een rare sprong gemaakt over een hek waarbij hij zijn voorbeen bezeerde en kreupel liep. De kreupelheid hield aan en het bleek dat een gewricht ontstoken was. Daarop heeft de dierenarts hyaluronzuur in het gewricht gespoten en moest Lucky rust houden. Daarnaast heeft Sylvia hem toen met homeopathie ondersteund. Zijn herstel is gelukkig voorspoedig verlopen en hij is compleet hersteld.


Het viel mij in het begin ook op dat hij een huidziekte had in de vorm van schilfers en plekken. Sylvia heeft dit homeopathisch behandeld en het is daarna niet meer terug gekomen. Lucky, behandeld door Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk, homeopathie voor dieren Achterhoek


Een jaar later heeft Sylvia Lucky nog een keer een tijdje behandeld, omdat hij niet goed alleen kon zijn en dan altijd enorm zenuwachtig was. Ook alleen buitenritten rijden was niet mogelijk: hij ging dan in galop en stopte niet meer totdat hij weer thuis was. De behandeling heeft een aantal maanden geduurd en ik kon het verschil zien in kleine gedragsveranderingen. Hij werd rustiger, ik mocht hem op zijn gezicht aaien (dat wilde hij eerder nooit) en uiteindelijk kon ik prima alleen met hem buitenrijden en ik heb zelfs in het dorp met hem rond gereden. Hij ging over smalle bruggen en door fietstunnels, terwijl hij dat eerder niet durfde.


Ik heb Lucky verkocht omdat hij geen plezier had in het rijden van springparcoursen, maar hij is nu bij een dertienjarig meisje die dressuurwedstrijden en buitenritten met hem rijdt.


~Eigenaresse Ellen