Back to Top

OVER SYLVIA

Dieren lopen als een rode draad door mijn leven. Van kleins af aan ben ik al stapelgek op ze en sinds ik volwassen ben, heb ik altijd 1 of meerdere dieren gehad. Toch heb ik pas op latere leeftijd van mijn “hobby mijn beroep gemaakt” door klassieke homeopathie voor dieren te gaan studeren. Gestart in 2012 aan het Veterinair Homeopathie College Nederland in Lochem, ben ik 5 jaar later, in 2017, afgestudeerd.

Sylvia ten Klooster, Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk / homeopathie voor dieren / AchterhoekNaast mijn studie veterinaire klassieke homeopathie heb ik de afgelopen jaren ook cursussen gevolgd over spagyriek, Schüssler celzouten, gemmotherapie, Reiki, Integrated Energy Therapy (IET), voeding bij honden en de Lecher antenne (bij holistisch dierenarts Eric Laarakker). Bovendien heb ik een basis- en vervolgopleiding familieopstellingen met goed gevolg afgesloten bij Latitude opleidingen. Deze opleiding is humaan gericht, maar ik kan de methode ook prima gebruiken bij dieren, bijvoorbeeld bij verstoringen in de relaties tussen dieren onderling en tussen dier en eigenaar.


Naast mijn werk als veterinair homeopaat werk ik al jaren parttime als webdesigner en tekstschrijver voor het bedrijf van mijn man (hesi ict); een bijzonder leuke afwisseling.


Ik ben gek op het fotograferen van (onze) dieren en heb daarom op mijn site alleen mijn eigen foto’s gebruikt. Een uitzondering zijn de foto’s van door mij behandelde dieren (bij Ervaringen), die veelal door de eigenaar zelf zijn gemaakt.

   ONZE TECKELS…

Betty, Ushi, Indy en Siska op Ameland, foto gemaakt door Sylvia ten Klooster, eigendom van Kwiek DIER veterinaire homeopathie Winterswijk / homeopathie voor dieren, AchterhoekHonden zijn een gezamenlijke passie van mijn man en mij. We hebben tussen 2003 en 2014 vijf nestjes met onze ruwhaar dwergteckels gefokt. Aangezien ze te oud werden, zijn we er daarna mee gestopt. Onze eerste drie teckels, Brammetje, Betty en Ushi zijn er niet meer. Momenteel hebben we nog twee teckels: Indy en Siska.


Helaas kent elk hondenras tegenwoordig een aantal erfelijke / veel voorkomende aandoeningen en zo ook de teckel, die als één van de chondrodystrofe rassen gevoelig is voor hernia. Dientengevolge heb ik de nodige ervaring opgedaan met het succesvol behandelen van hernia-achtige klachten (tot en met uitvalsverschijnselen) met homeopathie. Een prachtig voorbeeld hiervan is Tess.

Popeye en Olijfje, de twee valkparkieten van onze zoon