Back to Top

WERKWIJZE

Van vragenlijst tot einde behandeling

Voorafgaand aan het eerste consult mail ik een vragenlijst over je dier, die ik graag ingevuld retour ontvang vóór het eerste consult. Hierdoor kan ik tijdens het consult gerichter vragen stellen over je dier. Het eerste consult vindt plaats in de praktijk in Winterswijk Woold of op de locatie waar het dier woonachtig is, zodat ik hem in zijn eigen omgeving kan waarnemen. In de meeste gevallen duurt een eerste consult ongeveer een uur. Aan de hand van de informatie die ik heb vergaard, stel ik een behandelplan op en ontvang je een middelenvoorschrift per mail. Ik leg hierin uit hoe en wanneer je de middelen toedient aan je dier. De middelen zijn toereikend voor één tot twee maanden. Een kleine twee weken na de start van de behandeling hebben we contact met elkaar voor een tussentijdse evaluatie (dit is inbegrepen bij het consult). Ik beoordeel dan of je dier goed reageert op de middelen en of het één en ander bijgestuurd dient te worden. Ook vóór dit tussentijds overleg kun je me bellen als er vragen zijn.


Ongeveer drie tot zeven weken na de start van de behandeling vindt een vervolgconsult plaats, dat gemiddeld genomen een half uur duurt. Soms kan een vervolgconsult via skype of per telefoon plaatsvinden, maar dit is niet gebruikelijk in het begin van de behandeling. Na het vervolconsult stel ik weer een behandelplan op. Bij geen of onvoldoende vooruitgang, gaan we over op andere middelen, anders gaan we verder met dezelfde middelen in een hogere potentie.


De duur van een behandeling en het aantal consulten is afhankelijk van het soort klachten dat een dier heeft. Acute klachten vereisen een intensieve behandeling met een snel resultaat. Chronische klachten echter, vergen over het algemeen een langere behandelduur, aangezien het herstelproces meer tijd nodig heeft. Bij een langere behandelduur zal er op een gegeven moment meer tijd tussen de consulten zitten. Ook kan een consult soms per telefoon of skype afgehandeld worden en is er niet altijd meer een tussentijds overleg nodig twee weken na de start met de nieuwe middelen. Er is dan al zoveel stabiliteit en verbetering dat de behandeling als het ware “z’n gangetje” gaat. Op diep niveau zijn de middelen echter nog veel werk aan het verrichten en in de tijd gezien zijn de veranderingen zeker merkbaar.

TARIEVEN

tarieven van consulten & middelen

CONSULT GROTE DIEREN

(landbouwhuisdieren, paarden, honden, katten, papegaaien)

Eerste consult: 45,00

Vervolgconsult per half uur: 20,00

Tussentijds overleg per 15 min.: 10,00

CONSULT KLEINE DIEREN

(knaagdieren, vogels, uitgezonderd papegaaien)

Eerste consult: 25,00

Vervolgconsult per half uur: 20,00

Tussentijds overleg per 15 min.: 10,00

BUITEN PRAKTIJKUREN

(alle dieren)

Voor consulten die plaatsvinden buiten praktijkuren (avond, weekend en feestdagen), geldt een toeslag van 20% op het normale tarief.

MIDDELEN

(alle dieren)

Homeopathisch ruikflesje: € 5,00

Homeopathisch pipetflesje: € 7,00

Prijzen van andere middelen zijn afhankelijk van de hoeveelheid.

AANVULLENDE INFORMATIE

  • Bij het tarief van het eerste consult is inbegrepen de tussentijdse telefonische update 2 weken na het eerste consult en de begeleiding per telefoon of e-mail tot deze tussentijdse update.

  • Bij het tarief van het vervolgconsult is inbegrepen de tussentijdse telefonische update 2 weken na het vervolgconsult.

  • Tarieven zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten. Ik reken een kilometervergoeding van € 0,30 per km vanaf 10 km van Winterswijk Woold (postcode 7108BM).

  • Tarieven van de middelen zijn exclusief eventuele verzendkosten.

  • De behandeling wordt vergoed door Protect Dier & Zorg als je dier daar verzekerd is.

  • Bij de behandeling van een groep dieren gelden speciale tarieven. Neem hiervoor alsjeblieft contact op.

  • Een vervolgconsult kan in bepaalde gevallen ook telefonisch of via skype plaatsvinden. Één en ander is afhankelijk van de klachten en de intensiviteit van de behandeling.

  • Een afspraak annuleren of verzetten is geen probleem als je het minimaal 24 uur van te voren telefonisch aan mij doorgeeft. Als je niet of niet tijdig afmeldt, breng ik € 25,00 in rekening.

  • Bij spoedsituaties is het van belang om ook contact op te nemen met je dierenarts!

BIJ WET BEPAALD

Wettelijk is bepaald dat alleen een dierenarts een dier mag behandelen en ik als homeopaat dus geen diagnose kan en mag stellen. Mijn behandeling is een homeopathische of natuurgeneeskundige behandeling en is gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van je dier. Dit is niet vergelijkbaar met een behandeling van een dierenarts. Een homeopaat en natuurgeneeskundige hebben een holistische visie op ziekte en gezondheid.